Nemůžeš se rozhodnout, zda bys chtěl něco sladkého nebo kyselého? Na takovou situaci jsme tu odborníci my! Přidej si nás do kaše, jogurtu nebo si nás zabal s sebou do sváčonosiče, kterému dodáme šmrc!
Někdo se rád zakousne do čerstvého ovoce, jiný má zas raději tekutá smoothiečka. My jsme našli zlatou střední cestu, křupavé rybízové smoothie čtverečky, které můžete i sníst, nejenom pít! Čtverečky jsou vyráběny z ovocného pyré, které neobsahuje přidaný cukr nebo jiná aditiva. Našemu francouzskému dodavateli se podařilo pyré lyofilizovat tak, že jsou výsledné čtverečky zcela bez vody a zároveň krásně napěněné. Na jazyku se vám tak rozplyne dokonalá koncentrovaná rybízová chuť. Jelikož je ovoce bez přidaného cukru, je také vhodnou zdravou sladkostí pro vaše děti.
„Smoothie čtverečky jsem zařadil do prodeje, protože nám chyběl produkt, který evokuje něco, co je na první pohled škodlivé, avšak ve skutečnosti zdravé a přírodní. Spoléháme na francouzského výrobce a na kvalitní vstupní suroviny, které používá. Jednotlivé čtverečky jsou vyrobeny z ovocného pyré, které se v daném poměru namíchá ve speciálním stroji a nechá se napěnit. Díky tomu je výsledný produkt křehký a rozpouští se v ústech. Využitím čistého pyré najdete v každém kousku koncentrovanou chuť, která se díky rychlé sublimaci vody (odpaření vody) ještě zvýrazní. Můžete si tak užít 100% ovocnou chuť v každém jednotlivém čtverečku.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Hmotnost balení (g): | 0 - 100 |
Kategorie | Sušené ovoce |
Typ | Lyofilizované |
Druh | Rybíz |
banánové pyré 53,5 %, koncentrát z jablečného džusu 20,7 %, pyré z černého rybízu 17,2 %, jablečné pyré 8,6 % – lyofilizované čtverečky
Energetická hodnota na 100 g | 1512 kJ / 357 kcal |
Tuky | 0,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 74 g |
z toho cukry | 68 g |
Vláknina | 11 g |
Bílkoviny | 4,1 g |
Sůl | 0,025 g |
Obrázky mají pouze ilustrativní charakter.
Zboží se již neprodává
Prodej byl ukončen a produkt již nebude dostupný.
Copyright 2022. Provozovatel e-shopu ETEE, s.r.o. IČ 14201151
Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím, pokračovat na web".
Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.