Jsem 100% kakaový. Budu rád, když mě zaleješ teplým mlékem, přidáš mě do koláčků nebo mnou posypeš například zmrzlinový pohár. Udělá mě to šťastným stejně jako Tebe.
Přinášíme vám kakaový prášek namletý z RAW nepražených kakaových bobů, které jsou dováženy až z Ekvádoru. Při zpracování nebyl použit ani proces alkalizace (odkyselení), takže prášek si zachoval všechny živiny a pravou kyselkavou chuť kakaa. To, že je prášek v RAW kvalitě, má i mnoho pozitivních účinků pro naše tělo, protože snižuje krevní tlak účinněji než zelený či černý čaj.
Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Když jsou plody žluté nebo červené, jsou připraveny na sklizeň. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší, případně drtí. Očištěné sušené boby se dostávají na mlecí linku, kde se kromě mletí zahřívají a vzniká hnědá polotekutá kakaová hmota. V této fázi dochází k oddělení kakaového másla a zbylá hmota se označuje jako kakaový koláč. Jeho rozemletím následně získáváme jemný kakaový prášek. Při výrobě RAW kakaového prášku nedochází k překročení teploty 42 °C.
Hmotnost balení (g): | 501 - 1000 |
Životní styl | Bez přidaného cukru (Low Carb), RAW, Vegan |
Alergeny | Bez lepku, Bez laktózy |
kakaový prášek se sníženým obsahem tuku z BIO nepražených kakaových bobů; obsah kakaového másla 10 - 12 %
Energetická hodnota na 100 g | 1450 kJ / 349 kcal |
Tuky | 13,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 7,86 g |
Sacharidy | 14,6 g |
z toho cukry | 0,45 g |
Vláknina | 37,2 g |
Bílkoviny | 24,65 g |
Sůl | 0,047 g |
Obrázky mají pouze ilustrativní charakter.
Zboží se již neprodává
Prodej byl ukončen a produkt již nebude dostupný.
Copyright 2022. Provozovatel e-shopu ETEE, s.r.o. IČ 14201151
Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím, pokračovat na web".
Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.