Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem. Ovoce je nejdříve prudce zmraženo a následně sušeno při nižším tlaku, kde se voda z ovoce mění v páru a ovoce si tak zachovává svou přirozenou strukturu, barvu, vůni a především nutriční hodnotu včetně všech vitamínů a minerálů obsažených v čerstvém ovoci.[zbozi:7817,7818,7819,7820,7816,7822]
Tropický ananas má vysoký obsah vlákniny, minerálů a vitamínů, obsahuje navíc enzym bromelain. Ananas do Evropy přivezl Kryštof Columbus, který jej ochutnal na ostrově Guadeloupe v Karibiku.
Výhody lyofilizace:
Proces lyofilizace: Předčištění a kontrola kvality. Rychlé zmrazení při teplotě, která odpovídá přesnému kritickému bodu - při tomto procesu nedochází k vytvoření ledových krystalů, které porušují buněčné stěny ovoce, čímž zničí nutriční obsah, strukturu, chuť, vůni a barvu. První pomalé sušení ve vakuu - odstraní 95 % vody a mimo jiné dochází i k odstranění kyseliny octové a alkoholu, jsou-li v čerstvém ovoci obsaženy. Druhé sušení - postupné zvyšování teploty a snižování vakua. Výsledkem je křehký, vysušený produkt s vlastnostmi čerstvého ovoce.
Tabulka nutričních hodnot:
100 g | |
---|---|
energetická hodnota | 1500 kJ/358 kcal |
bílkoviny | 2,9 g |
sacharidy | 79,7 g |
- z toho cukry | 79,7 g |
tuky | 0,9 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,1 g |
vláknina | 6,4 g |
sůl | 0,02 g |
Složení:
Upozornění:
Skladujte při teplotě 2 - 20 °C. Upozorňujeme zákazníky, že v balení může být až 10 % ovocného prachu, který vzniká při přepravě produktu.
Hmotnost balení (g): | 101 - 500 |
Značka: | Big Boy |
Příchuť | Ananas |
Typ | Lyofilizované |
Kategorie produktu: | Fitness potraviny |
Obrázky mají pouze ilustrativní charakter.
590 Kč
790 Kč
Není skladem Hlídat dostupnost
99 Kč
Copyright 2022. Provozovatel e-shopu ETEE, s.r.o. IČ 14201151
Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím, pokračovat na web".
Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.