Jsem ta pravá čokoláda pro všechny vytříbené jazýčky. Jsem z dalekého Peru a obsahuji jen kakaovou hmotu a cukr. Nepotřebuju vanilku ani další dochucovadla. Vím, že moji intenzivní chuť s ovocnými tóny si zamiluješ i tak.
Čokoláda jedinečná nejen svým složením, ale také původem. Na její výrobu jsou použity pouze kakaové boby z Peru. Můžete si tak plně užít výrazné tóny charakteristické právě pro tento region. Běžně se na výrobu čokolád používají boby z různých koutů světa, které se smíchají, proto nelze jednoduše rozlišit typickou chuť jednotlivých oblastí. Navíc zažijete opravdovou čokoládovou chuť. V téhle peruánské čokoládě je pouze kakaová hmota a cukr, žádná další aditiva. Vhodná je také pro vegany. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?
Receptura čokolády je navržena pro pečení při vysokých teplotách. Má vyšší tekutost. Skvěle se hodí pro plnění pečiva jako jsou croissanty či kynutého těsta, například italského panettone. Čokoládové kapky můžete přidat také do těsta na bábovku, muffiny či cookies a skvěle se budou vyjímat také ve zmrzlině stracciatella.
Temperace: Ideální teplota pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 28 až 29 °C a použití při 31 až 32 °C.
V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.
Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.
Hmotnost balení (g): | 3001 - 4000 |
Kategorie | Cukrovinky |
Životní styl | Vegan |
Alergeny | Bez lepku, Bez laktózy |
kakaová hmota, cukr; obsah kakové sušiny nejméně 60 %
Energetická hodnota na 100 g | 2226 kJ / 534 kcal |
Tuky | 33 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 19,8 g |
Sacharidy | 46,2 g |
z toho cukry | 38,2 g |
Vláknina | 8,9 g |
Bílkoviny | 8,7 g |
Sůl | 0 g |
Obrázky mají pouze ilustrativní charakter.
Zboží se již neprodává
Prodej byl ukončen a produkt již nebude dostupný.
Copyright 2022. Provozovatel e-shopu ETEE, s.r.o. IČ 14201151
Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím, pokračovat na web".
Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.