Že mě znáš ze své letní zahrádky? V této podobě jsi mě ale ještě určitě neměl, a to je třeba rychle napravit. Nejen, že jsem si zachoval svou skvělou kyselou chuť, ale k tomu i křupu! Tak na co ještě čekáš? Přidej si nás do kaše, jogurtu nebo si nás zabal s sebou do sváčonosiče, kterému dodáme šmrc!
Pořádně křupavý, příjemně kyselý a dokonale vypadající. K tomu všemu pořádná zásobárna vitamínu C! To všechno je náš červený lyofilizovaný rybíz. Jedna hrst vám pokryje celou doporučenou denní dávku vitamínu C. Ať už si jej přidáte do kaše, smoothie nebo třeba do dortu, rybíz vašemu pokrmu dodá neodolatelnou barvu a svěží chuť. Zamilujte si lyofilizovaný sušený červený rybíz, nebo vyzkoušejte naše další mrazem sušené ovoce.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Hmotnost balení (g): | 101 - 500 |
Kategorie | Sušené ovoce |
Typ | Lyofilizované |
Druh | Rybíz |
červený rybíz lyofilizovaný celý
Energetická hodnota na 100 g | 1052 kJ / 254 kcal |
Tuky | 1,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,25 g |
Sacharidy | 30,3 g |
z toho cukry | 30,3 g |
Vláknina | 22,2 g |
Bílkoviny | 7,2 g |
Sůl | 0,03 g |
Obrázky mají pouze ilustrativní charakter.
Zboží se již neprodává
Prodej byl ukončen a produkt již nebude dostupný.
Copyright 2022. Provozovatel e-shopu ETEE, s.r.o. IČ 14201151
Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím, pokračovat na web".
Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.