Seznam ingrediencí:
4 kuřecí prsa
150 g mandlí (loupané plátky)
100 g jogurtu
1 lžíce dijonské hořčice
2 vejce
Sůl
Pepř
Rostlinný olej na smažení
Postup
Kuřecí prsa opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme papírovou utěrkou. Řízky neklepeme.
Polovinu mandlí rozemeleme na jemno v mixéru nebo kuchyňském robotu, měly by mít konzistenci podobnou strouhance. Strouhanku smícháme se zbylými mandlovými lupínky.
V míse smícháme jogurt, vejce a dijonskou hořčici. Přidáme jednu lžičku soli a půl lžičky pepře. Kuřecí prsa ponoříme do této směsi a necháme je marinovat alespoň 30 minut, ideálně však přes noc v ledničce.
Každý řízek obalíme ze všech stran a dbáme na to, aby mandlová směs dobře přilnula k řízku.
Na pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje na střední teplotu. Řízky smažíme z obou stran do zlatova, přibližně 4-5 minut na každé straně, dokud nejsou dobře propečené. Při smažení dáváme pozor, aby se mandle nepřipálily. Místo smažení můžeme péct řízky v troubě na 220 stupňů, 20 minut.
Hotové řízky položíme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný olej. Podáváme teplé s oblíbenou přílohou, jako jsou brambory, zeleninový salát nebo rýže.