Seznam ingrediencí:
2 hrnky ovesných vloček
2 hrnky mléka (může být kravské, mandlové, sójové nebo jiné dle preference)
2 středně velká jablka (oloupaná a nakrájená na kostičky)
1 zralý banán (rozmačkaný)
1/4 hrnku medu nebo javorového sirupu
1 lžička mleté skořice
1/2 lžičky prášku do pečiva
Špetka soli
1 lžička vanilkových flavdrops
1/2 hrnku mandlí (nasekaných)
1/2 hrnku pekanových ořechů (nasekaných)
2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje nebo másla
Postup:
Předehřejeme troubu na 180 °C. Vymažeme zapékací formu olejem nebo máslem. V míse smícháme ovesné vločky, prášek do pečiva, skořici a sůl. V jiné míse smícháme mléko, med (nebo javorový sirup), vanilkový extrakt a rozpuštěný kokosový olej (nebo máslo). Do suchých ingrediencí přidáme nakrájená jablka a rozmačkaný banán a promícháme. Poté přidáme tekutou směs a vše důkladně promícháme, aby se suroviny dobře propojily. Nalijeme směs do připravené zapékací formy a rovnoměrně ji rozprostřeme. Na vrch nasypeme nasekané mandle a pekanové ořechy. Pečeme v předehřáté troubě přibližně 35-40 minut, dokud není kaše krásně zapečená a zlatavá na povrchu. Po upečení necháme kaši trochu vychladnout, poté ji nakrájíme na porce a podáváme. Můžeme ji ozdobit jogurtem, medem nebo čerstvým ovocem dle chuti.
Další ingredience, kterými můžeme kaši obohatit, jsou například sušené ovoce, chia semínka nebo strouhaný kokos. Pokud chceme zvýšit obsah bílkovin, můžeme přidat odměrku proteinového prášku do tekuté směsi před pečením. Užijme si tuto lahodnou a zdravou zapečenou ovesnou kaši, která nás potěší svou chutí i vůní!