Seznam ingrediencí:
1 balení kukuřičných nachos
1 šálek kešu ořechů (namáčených přes noc nebo alespoň 2 hodiny)
1/2 šálku vody
2 lžíce lahůdkového droždí
1 lžíce limetkové šťávy
1 stroužek česneku
1/2 lžičky soli (nebo podle chuti)
1/2 lžičky papriky (může být uzená)
1/4 lžičky kajenského pepře (volitelně pro pikantnost)
Postup:
Nejprve si připravíme kešu dip. Kešu ořechy, které jsme namočili přes noc (nebo alespoň 2 hodiny), důkladně opláchneme a scedíme. V mixéru nebo kuchyňském robotu smícháme kešu ořechy, vodu, lahůdkové droždí, citronovou šťávu, česnek, sůl, papriku a kajenský pepř. Mixujeme, dokud nedosáhneme hladké a krémové konzistence. Pokud je dip příliš hustý, můžeme přidat trochu vody.
Hotový kešu dip přemístíme do menší misky a můžeme jej krátce ochutnat a případně doladit kořením podle chuti.
Kukuřičné nachos rozprostřeme na pečící plech a dáme do trouby na 200° na 5 minut pro dosažení větší křupavosti, ohřáté nachos rozprostřeme na servírovací talíř nebo mísu. Podáváme nachos s kešu dipem a můžeme doplnit čerstvoým koriandrem nebo nakrájenou jarní cibulkou.
Nachos s kešu dipem jsou hotové a připravené k podávání. Tento recept je nejen chutný, ale i výživný a ideální pro veganskou stravu. Ochutnejte a budete se cítit jako v Mexiku. Doufáme, že si tuto pochoutku oblíbíte stejně jako my. Dobrou chuť!