Mandle u nás patří k jednomu z nejoblíbenějších ořechů. Jsou vyhledávanou surovinou při vánočním pečení a často se používají k přípravě dezertů, jako jsou cupcaky, cheesecaky, sušenky a řezy. Z mandlí se vyrábí mandlová mouka, která je přirozeně bezlepková a má ji doma ve spíži nejeden celiak se slabostí na sladké.
Mandle chutnají jako oříšky také samy o sobě, mohou být konzumovány ve své naturální podobě, pražené solené, obalené v cukru nebo třeba uzené mandle.
A proč jíst mandle pravidelně? Mandle jsou důležitým zdrojem vitamínu E, který je znám pro své antioxidační schopnosti. Jsou bohaté na zdravé tuky, bílkoviny, vlákninu, vitamíny (zejména vitamín E) a minerály (vápník, hořčík, železo). Konzumace mandlí může mít pozitivní vliv na zdraví srdce, snižování hladiny cholesterolu, udržování zdravé váhy a podporu trávení.
Copyright 2022. Provozovatel e-shopu ETEE, s.r.o. IČ 14201151
Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím, pokračovat na web".
Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.