Chilli paprička patří do rozsáhlé skupiny paprik, kterých dnes známe asi 200 odrůd. Chilli se používá do všech pokrmů, kterým chcete dodat ostrou či pikantní chuť.
Ostrost typickou pro chilli papričky způsobuje látka zvaná kapsaicin a pálivost chilli papriček se měří v tzv. SHU jednotkách. Stupnici pálivosti navrhl americký chemik Wilbur Scoville a počet Scovilleových jednotek pálivosti (SHU) odpovídá množství kapsaicinu v chilli. Kapsaicin je látka obsažená v chilli, která je zdrojem pálivosti papriček. Sladká paprika nepálí vůbec, neobsahuje žádný kapsaicin, má tedy 0 SHU, zatímco čistý kapsaicin má 16.000.000 SHU.
Chilli papričky pochází z exotických druhů papriček, které se vyskytují v tropických a subtropických oblastech Indie, Číny, Japonsku a Africe. Obsahují vitamín C, vitamín A, vitamíny skupiny B a K. Mleté chilli má široké využití v kuchyni, například k přípravě všech druhů mas, ke grilování, do marinád, pomazánek nebo do kořenících směsí.
Ochutnejte také naše FAKT DOBRÉ ořechy, FAKT DOBRÉ ovoce, (my v Oříškáři nejvíc milujeme fakt dobrý sušený ananas), nebo do košíku přihoďte na zkoušku naše FAKT DOBRÉ kafe.
Hmotnost balení (g): | 0 - 100 |
Značka: | FAKT DOBRÉ |
Druh | Chilli |
chilli mleté 100 %
Energetická hodnota | 1333 kJ / 318 kcal |
Tuky | 17,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,3 g |
Sacharidy | 56,6 g |
z toho cukry | 10,3 g |
Bílkoviny | 12 g |
Sůl | 0,1 g |
Obrázky mají pouze ilustrativní charakter.
590 Kč
790 Kč
Copyright 2022. Provozovatel e-shopu ETEE, s.r.o. IČ 14201151
Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím, pokračovat na web".
Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.