Slovo Kuskus převzaté z berberského suksu označuje, svým vzhledem zcela nezaměnitelné kuličky, které jistě každý známe minimálně jako chutnou přílohu. Výroba Kuskusu je relativně jednoduchá, dochází při ní ke spaření pšeničné krupice, která se následně tvaruje do drobných kuliček. Co je ovšem překpvapivé - kuskus se při přípravě nevaří, pouze se zaléva vroucí vodou či pokrmem.
Přestože je kuskus považován za místní potravinu, z hlediska historie jeho kořeny sahají až do Afriky, kde se od dávných věků používá jako jedna ze základních místních surovin. V dnešní době se již používají i další alterantivy jako Bulgur, který je Kuskusu podovný nejen vzhledem ale i chutí a přípravou.
Při tradiční výrobě kuskusu dojde prve k rozprostření krupice tak, aby mohla být jemně postříkána slanou vodou. Dle její suchosti se volí síla postřiku, přesně tak aby se začaly tvořit drobné hrudky. Následně se hrudky ručně drobí na typickou velikost kuliček a v novém stavu se nechávají několik dní vysychat.
Hmotnost balení (g): | 501 - 1000 |
100 g | |
energetická hodnota | 1478 kJ / 349 kcal |
tuky | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
sacharidy | 70 g |
z toho cukry | 2,5 g |
bílkoviny | 12 g |
sůl | 0,01 g |
Složení:
Obrázky mají pouze ilustrativní charakter.
590 Kč
790 Kč
Zboží se již neprodává
Prodej byl ukončen a produkt již nebude dostupný.
Copyright 2022. Provozovatel e-shopu ETEE, s.r.o. IČ 14201151
Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím, pokračovat na web".
Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.