S námi si konečně budeš moci dopřát své oblíbené tvarůžky bez výčitek a znepokojených pohledů přísedících. Jsme totiž sušené mrazem, který z nás odstranil vodu a také zjemnil náš výrazný odér. Naše chuť však zůstala nedotčena!
Už vás nikdo nebude napomínat, abyste si tvarůžky kvůli jejich specifické vůni rozbalili, až když budete sami. Lyofilizací si sice vůni zanechají, ale už budou obšťastňovat pouze váš nos a ne celou místnost kolem. Mají výraznou, unikátní a pikantní chuť a povrch se zlatožlutým povlakem. Jsou mírně tvrdé, ale za to extrémně křupavé. Díky svým nutričním hodnotám se řadí na první místo mezi sýry – plné bílkovin s minimem sacharidů a tuků. Jsou vyráběny podle tradiční české receptury ve městě Loštice. Jejich jedinečná vůně a chuť je způsobena rozkládáním bílkovin během zrání.
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický.
Hmotnost balení (g): | 0 - 100 |
Typ | Lyofilizované |
tvaroh, jedlá sůl max 5,5 %, mlékařská kultura, sekvestrant uhličitan sodný, stabilizátor uhličitan vápenatý
Energetická hodnota na 100 g | 1589 kJ / 380 kcal |
Tuky | 2,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,7 g |
Sacharidy | 3,9 g |
z toho cukry | 3,9 g |
Bílkoviny | 84 g |
Sůl | 13,2 g |
Obrázky mají pouze ilustrativní charakter.
Zboží se již neprodává
Prodej byl ukončen a produkt již nebude dostupný.
Copyright 2022. Provozovatel e-shopu ETEE, s.r.o. IČ 14201151
Přizpůsobujeme se Vám na míru. Abychom v tom byli co možná nejlepší, potřebujeme Váš souhlas k využití jednotlivých cookies a předáním dat třetím stranám. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím, pokračovat na web".
Zde máte možnost povolit jednotlivé cookies podle Vašich preferencí.