V dnešním receptu si připravíme lahodné mini cheesecaky s nádechem luxusu díky pistáciovému krému. Tento recept je ideální pro milovníky jednoduchých a originálních dezertů. Cheesecake připravíme z kvalitního skyru a obohatíme ho o vanilkovou vůní a pistáciovým máslem. Tento dezert je nejen chutný, ale i krásně vypadající díky zelené barvě pistácií.
Seznam ingrediencí:
300 g skyru
1 vejce
Pár kapek vanilkového extraktu nebo flavdrops
20 g pistáciového másla
Nadrcené pistácie na ozdobu
Postup:
Nejdříve si předehřejeme troubu na 160 °C.
Ve středně velké míse smícháme 250 g skyru, pár kapek vanilkového extraktu (nebo flavdrops podle chuti) a 1 vejce. Vše pečlivě promícháme, aby byla směs hladká.
Připravíme si mističky a naplníme. Každou naplňte zhruba do 3/4, aby těsto mělo prostor. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15-20 minut, nebo až jsou cheesecaky zpevněné a na vrchu zlatavé.
Mezitím si v malé misce smícháme pistáciové máslo se zbytkem skyru, aby bylo krémovější a snadno roztíratelné. Můžeme přidat ještě pár kapek vanilkového extraktu pro zvýraznění chuti.
Hotové cheesecaky necháme chvíli vychladnout a na každý naneseme lžíci pistáciového krému a posypeme nadrcenými pistáciemi.